Binnenklimaat op de werkplek

 

 

Dårligt indeklima på arbejdspladsen

Zowel kinderen als volwassenen krijgen klachten bij een slecht binnenklimaat. 

De lucht is warm en drukkend. Uw hoofd voelt zwaar aan en u kunt zich moeilijk concentreren. Een slecht binnenklimaat heeft een grote invloed op ons welzijn en dagelijks leven. Uit onderzoek blijkt dat een slecht binnenklimaat een negatief effect van 5-10% op ons functioneren heeft. Bij kinderen is dat effect nog groter (bron: Geo Clausen, International Centre for Indoor Environment and Energy, Technical University of Denmark).  


Scholen en instellingen
Voor een goed binnenklimaat in scholen en publieke ruimtes wordt een goede ventilatie aanbevolen, zodat het CO2-gehalte idealerwijze onder de 800 ppm blijft en zeker de 1200 ppm niet overstijgt. Het binnenklimaat van schoolgebouwen en kinderdagverblijven is bepalend voor het welzijn van de leerlingen en docenten. Uit verschillende onderzoeken blijkt bovendien dat een slecht binnenklimaat een negatieve invloed heeft op het leervermogen! Voor een goed binnenklimaat moet de lucht vaak worden vervangen, zodat het CO2-niveau laag blijft. Het belang van verse lucht wordt steeds opnieuw aangetoond, waardoor ook de eisen aan ventilatie in dergelijke ruimtes voortdurend worden aangescherpt.

CO2-meting in Gl. Hasseris Skole

 

 

Kantoren en vergaderruimtes
Voor een goed binnenklimaat in een traditionele kantooromgeving moet de lucht minimaal drie keer per uur worden ververst en in vergader- en conferentieruimtes nog vaker. In veel ruimtes is er bovendien behoefte aan koeling, wanneer ventilatie alleen niet voldoende is om de temperatuur op een aangenaam niveau te houden. Als enige op de markt hebben wij een zeer efficiënte koelmodule ontwikkelt, die eenvoudig in onze decentrale ventilatie-unit kan worden geïntegreerd.

CO2-meting in kantoren van Terma

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Loop belangrijke informatie over binnenklimaat, producten en nog veel meer van Airmaster niet mis. Meld u nu aan!