// 21.11.2017

CO2 gehalte in klaslokalen

/Files/Billeder/Billeder/Nyhed/650-klasselokale.jpg
Betere leerprestaties en minder ziekteverzuim dankzij een goed binnenklimaat! Sinds een aantal jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan een gezond binnenklimaat in openbare ruimtes zoals scholen, kinderdagverblijven en kantoorgebouwen.
 

Betere leerprestaties en minder ziekteverzuim dankzij een goed binnenklimaat!

Sinds een aantal jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan een gezond binnenklimaat in openbare ruimtes zoals scholen, kinderdagverblijven en kantoorgebouwen.

Gebouwen moeten tegenwoordig zo luchtdicht mogelijk zijn, enerzijds om te voldoen aan de steeds strengere bouwvoorschriften en anderzijds om zoveel mogelijk energie te besparen. Het gebouw moet echter kunnen blijven “ademen”, anders lijkt het alsof we opgesloten zitten in een plastic zak!

Onze gezondheid staat op het spel

Zeker in lokalen met een hoge bezetting zoals bv. klaslokalen, vergaderzalen en kinderdagverblijven is het vaak erg warm en kunnen mensen het gevoel hebben dat ze te weinig verse lucht krijgen.  Een slecht binnenklimaat geeft aanleiding tot klachten zoals hoofdpijn, slaperigheid en duizeligheid en leidt tot concentratiestoornissen en ziekteverzuim.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in slecht geventileerde ruimtes het CO2 gehalte zeer snel piekt naar veel te hoge waarden en dat tijdens een pauze de ramen openzetten niet veel resultaat geeft…

Een slecht binnenklimaat betekent vaak vochtproblemen en schimmels

In slecht geventileerde ruimtes neemt bovendien de relatieve vochtigheid toe.

Daardoor treedt er schimmelvorming op en ontstaan er vochtplekken op muren en plafonds.  Een goed binnenklimaat is m.a.w. essentieel om de levensduur van een gebouw te verlengen!

Airmaster zorgt voor een betaalbare oplossing van goede kwaliteit

Airmaster is sinds 25 jaar marktleider op het gebied van decentrale ventilatie en richt zich specifiek op de ventilatie van gebouwen in de openbare sector ( scholen, kinderdagverblijven, kantoren,…). Elke ruimte wordt afzonderlijk geventileerd op basis van het aantal aanwezige personen. Er is geen ingewikkeld kanalennetwerk waardoor de ventilatiegroepen gemakkelijk kunnen geïntegreerd worden in een bestaand gebouw. Bovendien zijn er geen warmteverliezen en beperkt het onderhoud zich tot het vervangen van de filters!

Een bijkomend voordeel is dat er in fases gerenoveerd kan worden.

Een gratis CO2 check!

Heeft u problemen met luchtkwaliteit in 1 van uw lokalen?

Contacteer ons voor een gratis CO2 meting! Wij bezorgen u een gratis analyse van de luchtkwaliteit in uw gebouw ( CO2 gehalte, kamertemperatuur, luchtvochtigheid)


 
Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Loop belangrijke informatie over binnenklimaat, producten en nog veel meer van Airmaster niet mis. Meld u nu aan!