// 23.4.2019

Gevelrooster met een nieuw aerodynamisch design

/Files/Billeder/Billeder/Nyhed/BoomerainNL.jpg
Airmaster biedt een nieuw gevelrooster aan met een specifieke geometrie en een aerodynamisch design dat het mogelijk maakt om de diameter van de gaten in de muur bij de installatie van een AM1000 unit aanzienlijk te reduceren. Waar vroeger een doorvoer van Ø400 mm werd gebruikt, moest nu Ø315 mm volstaan - zonder extra drukverlies en zonder aanzuigen van regenwater.
 

Aerodynamisch ontwerp

Wij zijn erin geslaagd de diameter te verkleinen van Ø400 mm naar Ø315 mm door gebruik te maken van de diepgaande kennis van Airmaster op het gebied van aerodynamica. De vorm van de lamellen is zo ontwikkeld dat er slechts zeer beperkte turbulentie optreedt aan de achterkant van het muurrooster. Zo wordt het drukverlies beperkt en neemt het energieverbruik aanzienlijk af. De uitzonderlijke geometrie is bovendien ontworpen om waterdruppels op te vangen en ze af te voeren, om zodoende binnendringing in het kanaal te voorkomen.

Muurroosters voor alle weersomstandigheden

Wij installeren Airmaster-ventilatie-units in zeer uiteenlopende geografische omstandigheden in Europa: van een mild landklimaat tot de ruige westkust van bijvoorbeeld Noorwegen. De weersomstandigheden zorgen dat de installatie van een muurrooster telkens een andere uitdaging is. Dit lossen wij op door drie verschillende uitvoeringen te voorzien. Van buiten zien ze er hetzelfde uit, wat bijvoorbeeld de mogelijkheid biedt om op hetzelfde gebouw verschillende muurroosters te plaatsen, mocht dat nodig zijn.

Airmaster Boomerain® Ø315-1 is een muurrooster met één laag lamellen en is geschikt voor een algemeen landklimaat in een beschutte, relatief rustige omgeving. Airmaster Boomerain Ø315-1

Airmaster Boomerain® Ø315-2 is een muurrooster met een dubbele laag lamellen voor grotere bescherming tegen regenwater. Dit rooster raden wij aan voor plaatsen die af en toe meer worden blootgesteld aan bijvoorbeeld een harde westenwind.

Airmaster Boomerain Ø315-2

Airmaster Boomerain® Ø315-3 is een muurrooster met drie lagen lamellen voor extra efficiënte weerstand tegen regenwater. Het is ontwikkeld voor extreme weersomstandigheden in bijvoorbeeld kustgebieden waar extra bescherming noodzakelijk kan zijn.
Airmaster Boomerain Ø315-3

Materialen

De Airmaster Boomerain® Ø315 wordt gemaakt van zeewaterbestendig aluminium en kan optioneel worden geleverd met poederlak in alle RAL-kleuren.

Voordelen

  • De diameter van het gat in de muur kan worden veranderd van Ø400 mm naar Ø315 mm
  • Aanzuigen van water wordt voorkomen, zelfs bij een hoge luchtsnelheid
  • Het energieverbruik neemt af
  • Minder geluid

 
Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Loop belangrijke informatie over binnenklimaat, producten en nog veel meer van Airmaster niet mis. Meld u nu aan!